Social Media app BeReal: Hit of hype? 

Steeds meer mensen zijn er klaar mee: de picture perfect wereld vansocial media. Hecht jij ook waarde aan authenticiteit en gooi je die likes en filters het liefst overboord? Dan is de BeReal app echt wat voor jou! In dit blogartikel vertellen wij je alles wat je moet weten over BeReal.

Authenticiteit stimuleren

BeReal is ontwikkeld door de Franse Alexis Barreyat, met als doel om online authenticiteit te stimuleren. Deze boodschap wordt meteen duidelijk gemaakt wanneer je de app installeert: “Als je influencer wil worden, blijf dan gerust op TikTok en Instagram”. Hoewel de app al sinds 2020 te downloaden is, won hij pas sinds een paar maanden zijn populariteit onder het grote publiek. 

Eén willekeurig moment

De BeReal app werkt nét even anders dan andere social media platformen. Hoe dan? Elke dag krijg je één keer de melding om ‘BeReal’ te zijn. Deze melding komt op een willekeurig moment, dat voor iedereen hetzelfde is. Zit je thuis in je pyjama? Ben je net een pizza in je mond aan het schuiven? Of maak je een wandeling door het park? Mooi! It’s time to Be Real. 

Twee minuten tijd

Na de melding van de BeReal app heb je 2 minuten de tijd om een foto te posten. Je hebt hem misschien al door… In deze korte tijd kun je dus niet even snel van outfit wisselen of 12 verschillende plaatjes schieten. Laat dat nou precies de bedoeling zijn. Oh, en nog een leuke feature: de app maakt tegelijkertijd een foto met de front camera en met de back camera, die de app samenvoegt tot één afbeelding. Je kunt zelf het beeld van de front camera niet bekijken, waardoor je van tevoren niet weet hoe je selfie eruit komt te zien. Echter kan bijna niet. 

Interactie

Hoe zit het met de interactie op BeReal? Je kunt je vrienden en familie gewoon toevoegen, zodat je iedere dag een authentieke update uit hun leven krijgt. Het aantal volgers en views zijn weggelaten, maar je kunt wel reageren op de posts van je vrienden. Interactie wordt dus zeker gestimuleerd, maar het platform is niet ontworpen om uren doorheen te scrollen of swipen

Een blijvend succes?

BeReal heeft zeker een onderscheidende factor vergeleken met andere social media platformen. Het lijkt er dan ook op dat de app een enorme hype is op dit moment. Zal dit aanhouden of hebben de meeste mensen toch voorkeur voor Instagram of TikTok? Dat is natuurlijk de vraag. Wij zijn benieuwd, gebruik jij de BeReal app al?  

Frankwatching legt in deze video duidelijk uit hoe de app werkt

Deel dit bericht: